Home Landelijke radio Kabinet geeft toch geld aan 3FM Serious Request

Kabinet geeft toch geld aan 3FM Serious Request

Het kabinet geeft toch geld aan 3FM Serious Request. Geen belastinggeld, maar eigen geld. De ministers en staatssecretarissen hebben zelf geld ingezameld, vorige week vrijdag bij een afsluitende borrel van de ministerraad. Hoe hoog het bedrag is, wil de Rijksvoorlichtingsdienst niet zeggen, omdat het een privéaangelegenheid is. Dit jaar heeft de regering al gezegd dat er geen Rijksbijdrage komt.

De leden van de Tweede Kamer hebben 2000 euro gedoneerd aan 3FM Serious Request. Op de laatste vergaderdag van het jaar, vorige week donderdag, had Kamerlid Joël Voordewind van de ChristenUnie in de grote zaal een box neergezet waar zijn collega's geld in konden stoppen.

Gisterenmiddag had hij 1300 euro, maar daar is op het laatste moment nog 700 euro bij gekomen. Van wie dat afkomstig was, mocht Voordewind niet zeggen, maar het komt vanuit de Kamer, aldus de initiatiefnemer.

Samen met PvdA-collega Martijn van Dam is hij het geld gaan afgeven in Eindhoven. In 2007, toen het Glazen Huis in Den Haag stond, werd 8700 euro opgehaald.

De SP had eerder deze week al 2400 euro afgegeven namens de SP. Daarnaast heeft hij een rondleiding en diner in de Tweede Kamer ter veiling aangeboden. D66-Kamerlid Boris van der Ham heeft ook een rondleiding ter veiling aangeboden, samen met het boek 'I Have a Dream'.