Home Landelijke radio Joodse Omroep heeft nieuw bestuur

Joodse Omroep heeft nieuw bestuur

Bij de Joodse Omroep is vandaag een nieuw bestuur aangetreden. Voor het eerst zijn alle drie de Joodse kerkgenootschappen vertegenwoordigd. Het gaat om het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap (NIK), het Nederlands Verbond voor Progressief Jodendom en het Portugees-Israëlietisch Kerkgenootschap. "Met de verbreding in de samenstelling van het bestuur wordt recht gedaan aan de huidige bepalingen uit de Mediawet", stelt de omroep.

Het bestuur staat onder voorzitterschap van mr. Fred Ensel en bestaat verder uit drs. David Brilleslijper, dr. Gideon Schrijver, drs. Hans Weijel en mr. Philip Lobatto. Een van de eerste taken van het nieuwe bestuur zal bestaan uit het aanstellen van een nieuwe directeur als opvolger van de ad-interim directeur Yvonne Baune. 

De oorspronkelijke directeur  Annet Betsalel ging weg na een conflict. Het bestuur had haar eerder geschorst, maar dat werd door de rechtbank in Amsterdam teruggedraaid. Maar haar toekomst bij de Joodse Omroep bleef op losse schroeven staan, omdat er ook een procedure over ontslag liep. "Het bestuur wil al jaren van Annet af", zei een medewerker van de omroep onlangs. "Zij wil ruimte bieden aan kritische geluiden, ook over Israël. Maar het bestuur is een orthodox gezelschap en wil dat niet."