Home Landelijke radio EKfm tijdens het EK ook te horen in Uruzgan

EKfm tijdens het EK ook te horen in Uruzgan

EKfm is tijdens het komende EK ook te horen op de Nederlandse compounds in Uruzgan. De militairen van de vredesmissie zijn op de dagen dat Nederland speelt via de radio live verbonden met de stadions in Zwitserland en Oostenrijk en horen de interviews met vele gasten, laatste voorbeschouwingen en het liveverslag van de wedstrijden. Radio Nederland Wereldomroep zorgt in samenwerking met defensie (DTO) en SkyXS voor de verspreiding van het radiosignaal van EKfm in de drie grote kampen in Uruzgan.

EKfm is een lokale zender die via etherfrequenties in de speelsteden van Oranje in Zwitserland en Oostenrijk te horen is. Daarnaast is het radiostation ook te volgen via internet. Op de dagen dat Oranje speelt verzorgt NOS Langs de Lijn-presentator Robbert Meeder een programma gericht op de Oranjesupporters in Zwitserland en Oostenrijk. Hij ontvangt gasten en geeft belangrijke informatie van de Supportersclub Oranje en het voetbalinformatiecentrum CIV van de Nederlandse politie. Tijdens de wedstrijd is via EKfm in en rond het stadion het wedstrijdverslag van NOS Langs de Lijn te horen en direct na afloop de reacties van de spelers en de bondscoach.

Via EKfm kan iedereen een boodschap laten horen aan de militairen in Uruzgan. "Luisteraars in Nederland kunnen zo bijvoorbeeld onze jongens in Uruzgan veel plezier wensen bij het luisteren naar het EK", zegt EKfm-presentator Robbert Meeder.

In Bern is het radiostation te horen op 90,5 MHz. Als Oranje doorgaat naar de volgende ronden is EKfm te ontvangen in Basel op 90,1 MHz en in Wenen op 105,1 MHz.