Home Landelijke radio Hoorspel Pekelvlees vijf weken op Radio 1

Hoorspel Pekelvlees vijf weken op Radio 1

De Joodse Omroep zendt vanaf komende nacht de twintigdelige hoorspelserie Pekelvlees uit op Radio 1. Het is een hedendaags familiedrama met als rode draad de familieperikelen rond Kee de Vries.

Kee is een kwieke weduwe die zichzelf als achter in de vijftig beschrijft, maar in werkelijkheid een paar jaar ouder is. Haar zoon Loukie woont in Amerika en neemt tot haar grote verdriet de telefoon niet of nauwelijks op. Kee heeft grote zorgen om de gezondheid van haar moeder Bep en dat geldt ook haar zuster Gré, die wat gemakzuchtig is en vooral met haar man Flip zit te kissebissen. Via internet organiseert kleindochter Bibi voor haar oma een date met de grappige en onconventionele Bram. Zoals vele Joodse families heeft ook het geslacht De Vries door het oorlogsverleden de nodige trauma’s opgelopen. Verdriet, intriges, ruzies die weer bijgelegd worden en humor, het passeert allemaal de revue in Huize De Vries. 

De cast bestaat uit: Trudy Labij, Isa Hoes, Nelly Frijda, Pamela Teves, Eric van der 
Donk, Krijn ter Braak, Peter Faber, Margaux Lindenkamp en vele anderen.

De uitzendingen zijn vijf weken achtereen van 26 november t/m 27 december. Van maandagnacht t/m donderdagnacht van 00.45 tot 01.00 uur via Radio 1.