Home Landelijke radio Jongerenpolitiek komende periode centraal op 3FM

Jongerenpolitiek komende periode centraal op 3FM


3FM vraagt vanaf maandag speciaal aandacht voor politieke issues die voor jongeren belangrijk zijn tijdens 3FM Serious Politics. Tot aan de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni ontvangen de 3FM jocks de politieke kopstukken in de studio. De dj’s zijn met name geïnteresseerd in de plannen van de politieke partijen rond onderwerpen als onderwijs, drug- en alcoholbeleid, studiefinanciering en privacy.

Tijdens 3FM Serious Politics besteden alle programma’s aandacht aan de landelijke verkiezingen en schuiven lijsttrekkers aan. Bij Giel! en de Coen en Sander Show komen lijsttrekkers van verschillende partijen. Ze worden door de dj’s ondervraagd over hun standpunten en luisteraars krijgen de gelegenheid om vragen te stellen.

Gerard Ekdom doet iedere dag in Arbeidsvitaminen met de tien belangrijkste politieke partijen ‘Partij van de Dag’ in plaats van ‘Bedrijf van de Dag’. In RabRadio speelt Paul Rabbering met politici ‘de regel die je raakt’. NOS Headlines verzorgt de gehele periode verkiezingsnieuws in 3FM Serious Politics Headlines.

Op verkiezingsavond woensdag 9 juni presenteren Michiel Veenstra en Eric Corton van 19:00 tot 01:00 uur vanuit de Melkweg in Amsterdam een live verkiezingsuitzending op 3FM.