Home Landelijke radio Jeugdjournaal krijgt radioversie

Jeugdjournaal krijgt radioversie

Het NOS Jeugdjournaal experimenteert zaterdag met een radiovariant. In het Radio 1 Radiolab wordt zaterdagavond het ‘NOS Radio Jeugdjournaal’ uitgezonden. Op televisie is het Jeugdjournaal al jaren een begrip, de komende twee weken nu ook de radiovariant in RadioLab om 19.00 uur op Radio 1. Twee kinderen in de studio praten met presentatrice Tamara Seur over het nieuws van de dag. De gesprekken worden afgewisseld met reportages.

Daarna is tot 20:00 uur het experimentele programma ‘Beeldspraak’ (NCRV) te horen waarin alles draait om live-verslaggeving. Beeldspraak vormt de ‘ogen voor de luisteraar’. Het programma brengt het gevoel van een evenement zo realistisch over, dat de luisteraar niet eens aanwezig hoeft te zijn om het evenement optimaal te beleven.

Henk Bres verslaat komende zaterdag de Roze Zaterdag in Den Haag. De Hagenees is één van de gastverslaggevers van Beeldspraak. Bres reageert als buitenstaander vanuit zijn gevoel op wat hij ziet en ervaart. Een andere gastverslaggever is Xandra Schutte, hoofdredacteur van de Groene Amsterdammer en kenner van de homobeweging. Harm Edens presenteert het programma live vanaf de Roze Zaterdag in Den Haag.