Home Landelijke radio Jeroen van Inkel zet kwaad bloed door reactie op dood Wouter Weylandt

Jeroen van Inkel zet kwaad bloed door reactie op dood Wouter Weylandt

Jeroen van Inkel en Patricia van Liemt hebben hun excuses aangeboden nadat ze in opspraak kwamen om een fragment op Q-Music. Maandag werd er lacherig gedaan, terwijl de wielrenner Wouter Weylandt toen net was omgekomen bij de Giro. Het duo wilde stilstaan bij het overlijden van Weylandt, maar dat pakte ongelukkig uit. Na een hele korte stilte werd er gelachen. "Ik kende 'm niet," verklaarde Van Liemt het korte zwijgen.

Door een fragment kregen de presentatoren op Twitter heftige reacties te verwerken. In een reactie op het voorval liet Van Inkel via zijn account weten: "Ik heb niet gelachen om de dood van Wouter Weylandt en ik heb niet 'ik kende 'm toch niet' gezegd." In een later bericht op Twitter voegde hij er nog aan toe: "We bedoelden het goed, maar het kwam gewoon ongelukkig onze strot uit, dat is het risico van live radio. Desgewenst zal ik morgen mijn excuses aanbieden."

De uitleg schoot bij veel Nederlanders in het verkeerde keelgat. Talrijke luisteraars en mensen uit de Nederlandse wielerwereld reageerden boos. Zo twitterde Eurosport-commentator Danny Nelissen: "De wielerwereld is een hechte wereld. Stuur je excuses per brief maar naar de weduwe die zwanger is! Sukkel!"

Gisteren boden Van Inkel en Van Liemt Op Twitter ook hun excuses aan. Van Inkel reageerde met: "Voor iedereen die aanstoot heeft genomen aan het voorval gistermiddag op de radio na het bericht over Wouter Weylandt, onze welgemeende excuses." De blonde sidekick twitterde: "Het is nooit de bedoeling geweest over deze trieste gebeurtenis een grap te maken. Mijn oprechte excuses."