Home Landelijke radio Jeroen van Inkel wil terug in de ochtend

Jeroen van Inkel wil terug in de ochtend


Jeroen van Inkel wil weer een programma maken in de ochtend. “Ik baal nog steeds dat ik uit de ochtend gehaald ben bij Q-music”, zegt de middag-dj in Veronica Magazine. “Als ik luister naar Beelen, De Wild en Evers, dan vissen ze allemaal in dezelfde vijver, hoor ik dezelfde BN’ers. Ik zou graag een echt alternatief voor die shows maken.”

De dj van Q-music zou weer graag een duo willen vormen en sluit zelfs ‘Stenders & Van Inkel’ niet uit. “Het nadeel is dat je, als een van de architecten van dit genre, anno nu het verwijt zal krijgen dat je de rest nadoet. Maar ik zou het leuk vinden om een 2010-vertaling te maken van zo’n soort show en dan met Dennis Ruyer of Gijs Staverman of weer Stenders en Van Inkel.”

Als zenders noemt hij Radio Veronica, Q-music of Radio 2 een optie. “Of bij een radiostation waar ze alle kaders weggooien. Ik ben ervan overtuigd dat luisteraars veel minder in formats denken dan radiostations.”

Een nieuwe versie van ‘Curry & Van Inkel’ zit er niet in. “Vriendschap betekende vroeger iets. Dat is in de loop der jaren bij hem (Adam Curry, red.) in een ander perspectief komen te staan. Toen ik op een dood spoor zat in mijn privéleven, heeft hij me ernstig onderuitgehaald. Wij wilden allebei de ochtendshow bij Veronica presenteren. Hij zou dat nog een jaar doen en dan mocht ik het overnemen. Omdat hij het programma wilde houden, stuurde hij nare mails naar journalisten over mijn privéproblemen. Daar stond dan in dat ze mij moesten checken, want die van Inkel was helemaal naar de kloten.”