Home Landelijke radio Jeroen van Inkel wil geen ochtendprogramma meer

Jeroen van Inkel wil geen ochtendprogramma meer


Jeroen van Inkel wil geen ochtendprogramma meer maken. "Ik ben nog wel ambitieus genoeg om de ochtendshow te willen, maar nee, eigenlijk wil ik het niet meer", zo zegt hij in Broadcast Magazine. De uitspraak is opmerkelijk, omdat de dj van Q-music in maart 2010 nog zei graag in de ochtend te willen. Toen Ruud de Wild Q-music een paar maanden later verliet, werd die plek in de ochtend overgenomen door Jeroen Kijk in de Vegte, Kristel van Eijk en Jasper de Vries.

Nu zegt Van Inkel dat hij het wel best vond eigenlijk. "Op het moment dat Ruud weer wegging, vroeg ik me wel af wat ze zouden doen. Maar het hoefde niet meer voor mij. Toen ik van de ochtend naar de middag werd gezet, was ik wel woedend. Ik zat de laatste weken van de ochtendshow gelijk om 10:00 uur in de auto op weg naar huis. Was er helemaal klaar mee."

Het idee dat Van Inkel niet meer naar de ochtend zal gaan, geeft hem "een bepaalde rust. Ik ben heel blij met de middag." Maar hij realiseert zich dat hij bij Q-music nooit meer zal pieken. "Dat rouwproces heb ik al doorgemaakt toen ze Ruud de Wild haalden. Toen dacht ik: 'Oké, Van Inkel, je bent niet meer de nummer 1.' En ik zag natuurlijk ook het succes van Edwin Evers. Hij is de onbetwiste nummer 1."

In de toekomst ziet de dj zich geen informatief programma presenteren. "Nee, uitgesloten. Dat kan ik ook niet. Bovendien vind ik het niet leuk, het heeft niet mijn interesse. Ik vind het wel een uitdaging om in een dj-programma een informatief gesprek te houden dat ergens over gaat."