Home Landelijke radio Jeroen van Inkel vanaf januari in de ochtend op Radio 5

Jeroen van Inkel vanaf januari in de ochtend op Radio 5

Jeroen van Inkel

Jeroen van Inkel (56) presenteert vanaf 2 januari 2018 de ochtendshow Wekker-Wakker! op NPO Radio 5 voor Omroep Max. Hij neemt het programma over van Henk Mouwe, die binnenkort met pensioen gaat. “Ik krijg vanaf januari de gelegenheid om echt op gevoel een ochtendprogramma te doen. Voelen wat het interessante nieuws van die dag is en de leukste muziek draaien om bij wakker te worden”, aldus Van Inkel.

Jan Willem van Engelen, zendermanager NPO Radio 5 is blij met de komst van de legendarische dj: “Het gaat goed met NPO Radio 5. We zijn blij dat we deze iconische dj kunnen toevoegen aan ons team. Jeroen past goed in de nieuwe frisse koers van NPO Radio 5.”

Radio Veronica

Jeroen van Inkel was begin dit jaar nog te horen op Radio Veronica. Hij moest daarna van zender af. Eerst door ziekte en nadat het nieuws naar buiten kwam dat zijn contract geen verlenging kreeg, keerde hij niet meer terug op de zender.

Henk Mouwe blijft wel verbonden aan MAX. “Ik ben Henk Mouwe dankbaar voor de vele jaren fantastische radio die hij voor MAX heeft gemaakt. Sinds 2006 zet hij zich met hart en ziel in voor onze omroep en ik ben blij dat hij aan MAX verbonden blijft”, aldus MAX-directeur Jan Slagter, die afgelopen week al aankondigde dat de deal met Van Inkel aanstaande was.

Co-presentator van Henk Mouwe, Manuëla Kemp, schuift door naar de avond. Samen met Henkjan Smits gaat zij aan de slag voor Tijd voor MAX Radio, iedere werkdag van 18:00 tot 20:00 uur op NPO Radio 5.