Jasper de Vries is de nieuwe ‘Music Director’ van Sublime, oftewel hoofd van de muziekredactie. Hij combineert die werkzaamheden met zijn werk voor Radio Veronica. De functie bij Sublime is parttime: Jasper werkt drie dagen per week voor de zender. “Ik vermaak me dus prima”, aldus de radio-dj.

Met Jasper de Vries haalt Sublime een ervaren radiomaker binnen. Van 2013 tot eind 2016 maakte de jock verschillende programma’s op NPO Radio 2. In de jaren daarvoor werkte Jasper voor Noordzee FM, dat later werd omgedoopt tot Qmusic. Bij de zender presenteerde hij onder meer samen met Jeroen van Inkel de ochtendshow ‘Je Dag Is Goed’. De laatste jaren is Jasper vooral actief als freelancer in de radiowereld.

Bij Sublime zijn de afgelopen twee jaar de nodige wisselen geweest, zowel voor als achter de schermen. In november 2019 stopte Sander de Heer per direct met het ochtendprogramma, dat hij toen iets meer dan een jaar maakte. Sublime lanceerde ook een aantal nieuwe programma’s, waaronder een late night-show in het weekend.

De luistercijfers van Sublime zijn de afgelopen twee jaar stabiel, met een marktaandeel dat schommelt tussen de 0,7 en 0,9 procent.

Foto: Roland J. Reinders