Home Landelijke radio Jan Smit te gast bij 100%NL vanwege rel

Jan Smit te gast bij 100%NL vanwege rel

Zanger Jan Smit is morgen te gast bij 100%NL. Dit, nadat dj Patricia van Liemt geschorst werd omdat ze diverse malen de muziek van Jan Smit ten gehore bracht op 100%NL, terwijl dit in strijd was met het format van de radiozender.

De Volendamse zanger is te gast in het ochtendprogramma van Patricia van Liemt en ADHDave tussen 08:00 en 09:00 uur. Hij spreekt zich dan uit over Patricia’s eigenhandige actie op de landelijke radiozender.

Patricia kwam een week geleden landelijk in het nieuws, omdat ze muziek van Jan Smit liet horen, terwijl dat niet mocht van de programmaleiding. Bij de start van het station in september is er bewust gekozen om geen volksmuziek in het format van 100%NL op te nemen. Na enkele waarschuwingen werd Patricia van Liemt door de programmaleiding tijdelijk op non-actief gezet.

Collega’s van de dj toonden zich daarna solidair en draaiden ook diverse nummers van Jan Smit op 100%NL. Nadat het station overladen werd met reacties van luisteraars, ging de directie overstag en plaatste zij Jan Smit toch in de playlist van 100%NL.

Vorig artikelAstrid Babonnick directeur Veronica Radioschool
Volgend artikelAlbert Verlinde stopt bij Radio 10 Gold