Home Landelijke radio Jan Mom opvolger Pieter Jan Hagens op Radio 1

Jan Mom opvolger Pieter Jan Hagens op Radio 1

Jan Mom zal vanaf 1 februari 2008 het programma ‘AVROopdeMiddag’ op Radio 1 presenteren. Het programma vervangt ‘Hagens op de Middag’ van Pieter Jan Hagens en is elke werkdag van 15:00 tot 16:00 uur te horen.

Mom werkte eerder als redacteur en presentator voor KRO, NOS, VPRO, Teleac, RTV Noord-Holland en Radio West. Bij de Vara zat hij in de redactie van programma’s als Sonja en Kassa. In 1996 werkte Mom mee aan het opzetten van Veronica Nieuwslijn. In 1997 werd hij eindredacteur bij RTL Nieuws en werkte hij mee aan Kwestie van kiezen en Nieuws aan tafel. Later werd hij respectievelijk adjunct-hoofdredacteur NOS-radio, plaatsvervangend hoofdredacteur Radio en adjunct-hoofdredacteur NOS Nieuws. Momenteel is hij projectleider digitale themakanalen tv bij de NOS.

Koop Geersing, programmaleider AVRO-radio: “We zijn heel blij met de komst van Jan Mom. Mede gezien zijn achtergrond als presentator op televisie en radio en zijn journalistieke en crossmediale ervaring zal hij een prima aanvulling zijn op onze journalistieke radioredactie en een waardig opvolger van Pieter Jan Hagens.”

Vorig artikelMartin Ros stopt bij TROS Nieuwsshow
Volgend artikelRadio 538 start met ‘Dossier 538’