Home Landelijke radio Jaaroverzicht NOS op 3FM dit jaar ook in beeld

Jaaroverzicht NOS op 3FM dit jaar ook in beeld


Het jaaroverzicht dat NOS op 3 komende zaterdag uitzendt op 3FM is ook in beeld te volgen. Via nosop3.nl en de webcam op 3FM.nl is het jaaroverzicht ook in beeld te volgen. De uitzending is op oudjaarsdag tussen 18:00 en 20:00 uur, direct na de Top Serious Request.

Het overzicht heeft een compleet andere opzet dan voorgaande jaren. Presentatoren Fleur Wallenburg en Bart Jan Cune ontvangen gasten in de 3FM-radio studio. En een aantal grote nieuwsgebeurtenissen uit 2011 komt opnieuw 'tot leven' aan de hand van gesprekken met betrokkenen.

Daarnaast gaan verslaggevers ook terug naar plekken die in het nieuws waren, zoals Alphen aan den Rijn. Daar vond in april een schietpartij plaats, met zes doden als gevolg. Verslaggever Arno Leblanc kijkt met een van de 'helden van Alphen' terug op die zwarte zaterdag in winkelcentrum De Ridderhof.

NOS op 3 ging ook terug naar het festivalterrein van Pukkelpop in het Belgische Hasselt. Dat festival werd in augustus 2011 getroffen door een enorm noodweer. Vijf mensen kwamen daarbij om het leven. Verslaggever Martijn van der Zande sprak met een festivalganger die destijds getuige was van het dodelijk noodweer.

Gasten in de studio blikken terug op een aantal andere nieuwsfeiten uit 2011. Zo werd Japan in maart getroffen door een grote aardbeving, gevolgd door een tsunami. Minstens 25000 mensen kwamen om het leven. Stylist Bastiaan van Schaik was in maart toevallig in Japan en berichtte via skype en twitter over wat hij meemaakte. Samen met NOS op 3 kijkt hij terug op die periode.

Voor de cd-kast van 3FM-dj Roosmarijn Reijmer wordt teruggekeken op de dood van Amy Winehouse. De dood van deze jonge muzieklegende veroorzaakte wereldwijd veel emotie en ongeloof.

Het jaaroverzicht wordt opgeluisterd met de favoriete platen uit 2011 van verschillende dj's van 3FM. Het overzicht wordt afgesloten met een terugblik van Nico Dijkshoorn die het jaar 2011 op zijn eigen, typische wijze van commentaar voorziet.