Home Landelijke radio IRTV Groningen wil RTV Noord vervangen

IRTV Groningen wil RTV Noord vervangen


Internet Radio Televisie Groningen (IRTV Groningen) heeft een aanvraag ingediend bij de provincie Groningen om de nieuwe regionale omroep te worden. De mogelijk nieuwe regionale omroep wil de Groninger verbinden en alles wat leeft in de provincie vastleggen en delen met de wereld.  "IRTV Groningen brengt razendsnelle online updates, hoogwaardige televisie programma's en een breed radio aanbod over alles wat er in de provincie Groningen speelt." Zo laat de omroep weten.

Oprichter Peter de Graaf van IRTV Groningen zegt tegen RTV Noord dezelfde prestatie te kunnen als de huidige omroep leveren maar tegen een lager bedrag. "Door met freelancers te werken verwacht ik veel goedkoper te zijn. RTV Noord werkt nu met ruim acht miljoen euro, IRTV Groningen zou met 5,5 uit kunnen."

Directeur Gijs Lensink van RTV Noord zegt tegen het Dagblad van het Noorden dat het plan van De Graaf 'uitdagende brutaliteit' is. "Maar we moeten niet vergeten", zo sust hij, "dat RTV Noord nu al de best bekeken en beluisterde regionale omroep is van het hele land. We doen ons werk met de laagste subsidie en de minste mensen van Nederland. Ik denk dat IRTV Groningen het werk wat dat betreft wat onderschat. Zestig jaar ervaring gooi je niet zomaar weg. De Graaf heeft geen bewezen ervaring met het runnen van een omroep. Drie miljoen euro minder besteden en dan ook nog betere televisie maken? Ik vraag me dan serieus af: weet je wel waar je het over hebt?" 

Vorig artikelHoe is het met Michael Pilarczyk?
Volgend artikelEnschede heeft minimaal 7 miljoen euro meer omzet dankzij Serious Request