Home Landelijke radio Intensievere samenwerking tussen NOS en Wereldomroep

Intensievere samenwerking tussen NOS en Wereldomroep


De redacties van Radio Nederland Wereldomroep (RNW) en de NOS gaan intensiever samenwerken. Vanaf 28 maart zullen op de Wereldomroep de nieuwsbulletins van de NOS te horen zijn, daar staat tegenover dat de NOS meer gebruik zal gaan maken van de internationale expertise van de Wereldomroep.

De Wereldomroep wil met meer met nationale en internationale mediaorganisaties samenwerken om zo meer doelgroepgerichte content te kunnen aanbieden aan zijn luisteraars. Voor de Nederlandstalige activiteiten is voor de NOS als partner gekozen; voor de overige negen (vreemde) talen gaat de Wereldomroep de samenwerking uitbreiden met een deel van zijn wereldwijde partnernetwerk, bestaande uit 3000 mediaorganisaties.

“Het is natuurlijk een mooie primeur dat het NOS-nieuws nu letterlijk de hele wereld over gaat. Bovendien is het een uitstekende zaak dat we op deze manier over en weer gebruik kunnen maken van elkaars kwaliteiten en kunnen doen waar we goed in zijn”, aldus Hans Laroes, hoofdredacteur NOS Nieuws.

Door de samenwerking met de NOS wordt de internationale expertise van de Wereldomroep in Nederland toegankelijker. Rik Rensen, hoofdredacteur van de Wereldomroep: “Zo maakt de NOS bij de verkiezingen in Suriname in mei gebruik van onze Caribische redactie. Ook staan producties als onze exclusieve interviews met Latijns-Amerikaanse leiders tot hun beschikking en kunnen zij nog vaker onze journalisten van bijvoorbeeld de Arabische of Chinese redactie consulteren.”