Home Landelijke radio Radio Capelle en RTV Rijnmond gaan samenwerken

Radio Capelle en RTV Rijnmond gaan samenwerken


De lokale omroep Radio Capelle en de regionale omroep RTV Rijnmond gaan met ingang van vandaag samenwerken, om zo de nieuwsvoorziening op beide omroepen uit te breiden. Radio Capelle en RTV Rijnmond zullen de reportages die hun verslaggevers maken met elkaar gaan delen. Zo heeft RTV Rijnmond meer nieuws vanuit Capelle en heeft Radio Capelle meer nieuws uit de regio.

Daarnaast gaat Radio Capelle ook elk uur het RTV Rijnmond nieuws uitzenden. Voorheen werd er elk uur het NOS nieuws uitgezonden, maar volgens Radio Capelle is het nieuws van RTV Rijnmond veel meer gericht op Capellenaren.

“Ik ben ontzettend blij met deze samenwerking”, zegt Jan Middelkoop, programmaleider van Radio Capelle. “Het is niet alleen voor de omroepen bevorderend, maar vooral ook voor de luisteraars.” 

“De samenwerking met Radio Capelle is een belangrijke stap in de richting van intensievere samenwerking met de lokale omroepen in de regio”, aldus Matthijs Nieuwenhuis, adjunct-hoofdredacteur RTV Rijnmond. “Wij zijn verheugd dat Radio Capelle als één van de eerste lokale omroepen is aangehaakt, naast Radio Stanvaste & Djinti U-FM en Exxact FM Barendrecht. Wij zien het als onze publieke taak om de samenwerking met de lokale omroepen verder uit te breiden.”