Ilse DeLange is gisteren geëerd met een 100% NL Oeuvre Award. Dit jaar is de zangeres twintig jaar actief in het vak, haar muzikale oeuvre werd daarom bekroond door de radiozender. Tijdens een exclusief optreden voor prijswinnaars van de zender in Panama Amsterdam werd ze verrast door Marco Borsato, die haar de prijs overhandigde.

“Wat Ilse DeLange in de afgelopen twintig jaar heeft neergezet is ontzettend knap! Achttien keer platina, een eigen festival, een rol in een Amerikaanse serie, ze doet het allemaal,” vertelt Martijn Zuurveen, Station Director a.i. 100% NL. “Als solo artieste maar ook samen met The Common Linnets weet ze iedere keer weer ijzersterke platen uit te brengen. Voor 100% NL is ze een zeer waardevolle zangeres, de prijs voor haar muzikale oeuvre is dan ook meer dan verdiend.”

100% NL Awards

De 100% NL Oeuvre Award is voor de negende keer uitgereikt. Artiesten als Paul de Leeuw, Nick & Simon, Marco Borsato en BLØF werden al eerder bekroond met de popprijs. De uitreiking van de 100% NL Oeuvre Award is traditiegetrouw de aftrap richting de 100% NL Awards. Tijdens de 10e editie van de 100% NL Awards, die in februari 2019 plaats zal vinden, worden Nederlandse artiesten bekroond voor hun bijdrage aan de muziek van Nederland.

Foto: Floris Heuer