Home Landelijke radio Hubèrt Mol weg bij de VARA

Hubèrt Mol weg bij de VARA

Met ingang van januari 2004 zal discjockey Hubèrt Mol niet meer werkzaam zijn voor de VARA. De omroep heeft besloten zijn contract na tien jaar niet meer te verlengen. Als reden geeft de Vara aan te moeten bezuinigen. “Deze keuze is gemaakt omdat we, mede in het kader van de bezuinigingen, de voorkeur geven aan programmamakers die in vaste dienst zijn”, laat een woordvoerder van de VARA ons weten.

In 1993 werd Hubèrt Mol door de VARA binnengehaald als nieuw talent voor Radio 3FM. Mol maakte diverse programma’s voor de omroep. Zo was hij verslaggever voor de ‘Steen en Been-show’ en werkte als vaste producer/regisseur voor het programma ‘Denk aan Henk’ dat in augstus door de leiding van de zender werd gehaald. Problemen met de eigenzinnige presentator waren hiervan de oorzaak.

Wekelijks presenteerde Mol op Radio 1 ‘Ochtendhumeur’. Iedere vrijdagmorgen kreeg de luisteraar niet alledaagse muziek voorgeschoteld. Zijn programma’s werden gekenmerkt door creativiteit, kennis en bezieling voor het vak.

De donderdagnacht gaat worden ingevuld door Hugo van Krieken. Dat voor Van Krieken is gekozen heeft te maken met het feit dat hij in vaste dienst is. “Bij de inhoud en de samenstelling van het nieuwe programma zal ook zeker aandacht worden besteed aan de muzieksoorten die bij Hubert Mol aan bod kwamen”, laat de woordevoerder van de VARA ons weten.

Wie Hubèrt Mol wil horen dient op zaterdag en zondag zijn radio af te stemmen op Omroep Brabant. Van 14:00 tot 17:00 uur is Weekendmol te beluisteren. Mol zelf wil geen mededelingen doen. “De Vara heeft mij gevraagd geen uitspraak te doen over beleidszaken. Voorlopig houd ik me daaraan.”