Home Landelijke radio Hoorspel Het Bureau terug op Radio 1

Hoorspel Het Bureau terug op Radio 1


De NTR gaat het hoorspel Het Bureau herhalen op Radio 1. Vanaf maandag 7 november is het hoorspel, naar de romancyclus van J. J. Voskuil, elke werkdag van kwart voor een ‘s nachts tot een uur te horen.

Eerder werden de 475 delen aaneengesloten uitgezonden van 5 april 2004 t/m 26 mei 2006. Deze keer is gekozen voor het uitzending per boek. Boek 1 loopt t/m 18 februari 2012 en boek 2 wordt uitgezonden van 6 maart t/m 12 mei.

Het Bureau is een bewerking van de romancyclus in zeven delen geschreven door J.J. Voskuil, waarin de belevenissen worden beschreven van Maarten Koning, van 1957 tot 1987 als volkskundige werkzaam op het P.J. Meertens Instituut te Amsterdam. Het Bureau werd tot radiodrama bewerkt door Krijn ter Braak en Peter te Nuyl, tevens de initiatiefnemers van dit project. Regisseur was Peter te Nuyl. De stemmen van de 651 personages vertolkt door meer dan tweehonderd acteurs, onder meer Krijn ter Braak (als Maarten Koning), Yvonne van den Hurk (als Nicolien), Joop Keesmaat (als Meneer Beerta), Kitty Courbois (als de moeder van Nicolien), Gerardjan Rijnders (als Frans Veen) en Jacob Derwig (als Bart Asjes). Het hoorspel is mogelijk gemaakt door financiële steun van de NPO en het Mediafonds.