Home Landelijke radio Hoogleraar informatierecht gaat frequentieverdeling leiden

Hoogleraar informatierecht gaat frequentieverdeling leiden

Prof dr. Franken gaat de onafhankelijke commissie die de verdeling van de commerciële radiofrequenties moet regelen, leiden. Dat heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OC&W) naar buiten gebracht.

Franken is hoogleraar informatierecht aan de universiteit van Leiden. Verder maken mr. F. van Diepen-Oost en prof. P. van der Heijden deel uit van de commissie. Zij moeten uiterlijk 31 januari advies uitbrengen aan de betrokken staatssecretarissen, Van Leeuwen (Media) en Wijn (Economische Zaken), over hoe de vergelijkende toets voor de verdeling van radiozenders het beste vorm kan krijgen.

De overheid en daarmee ook de commissie heeft te maken met grote tijdsdruk. Omdat de ‘frequentiesoap’ al jaren voortsleept bepaalde de bestuursrechter in Rotterdam dat voor 1 januari duidelijkheid moest zijn over hoe de etherfrequenties worden verdeeld. Na veel gesteggel werd gekozen voor een vergelijkende toets (in plaats van een veiling).

Die toets moet snel geregeld zijn, want uiterlijk 1 juni moet het nieuwe etherlandschap van de rechter ingaan. Dwangsommen en schadeclaims liggen dus op de loer.

Vorig artikelOverzicht nieuwe frequenties nu te downloaden
Volgend artikelRadioForum.nl weer online na groot onderhoud