Home Landelijke radio BNR Nieuwsradio Hoofdredacteur Sjors Fröhlich niet tevreden met waar BNR nu staat

Hoofdredacteur Sjors Fröhlich niet tevreden met waar BNR nu staat

BNR Nieuwsradio

Sjors Fröhlich wil door bij BNR nieuwsradio als hoofdredacteur. Dat zegt de 48-jarige hoofdredacteur in het Parool. “Ik ben absoluut nog niet tevreden met waar BNR nu staat. Sinds mijn aantreden hebben we een marktaandeel van 0,7 procent. Prima, maar ik heb altijd gezegd dat een procent haalbaar moet zijn. Dat blijft het doel.”

En dat doel is volgens de hoofdredacteur vooral te halen door de bekendheid van de commerciële nieuwszender te vergroten. “Van de Radio 1-luisteraars weten we uit onderzoek dat de helft nog nooit naar BNR heeft geluisterd. Een kwart heeft nog nooit van ons gehoord en verwart BNR met BNN of BVN. Ook bestaat bij mensen de misvatting dat wij de hele dag beurskoersen uitzenden. Wij moeten over het voetlicht brengen dat we een goede nieuwszender zijn, die eigen keuzes maakt. Ik denk dat er, binnen de doelgroep van hoogopgeleide, ondernemende types, nog voldoende mensen zijn die na kennismaking verkocht zijn.”

Zo is er geëxperimenteerd met nieuwsbulletins van BNR op NU.nl. “Dat ging als een speer. Nu zoeken we naar een structurele vorm. Bij Radio 538 schuiven onze medewerkers af en toe aan om het nieuws te duiden. Ik wil kijken of wij voor andere radiostations ook bulletins kunnen verzorgen. Zo kunnen we uit een breder publiek mensen bereiken die wellicht interesse hebben in BNR.”

Het is het vierde jaar dat Fröhlich bij BNR zit. “In principe is de benoeming voor vier jaar. Er komt dit jaar dus een gelegenheid dat zowel ik als het bedrijf goed moeten nadenken. Voor mij is het al vrij duidelijk: ik heb het hier ongelofelijk naar mijn zin. Het is erg leuk om eindverantwoordelijk te zijn. Als je een programma presenteert dat het goed doet, heb je als presentator behoorlijk wat in de melk te brokkelen, maar het helemaal naar je hand zetten gaat niet. In deze functie kan dat wel. Ik ben nog niet klaar bij BNR.”