Home Landelijke radio Holland Media Groep ziet omzet stijgen, maar winst dalen

Holland Media Groep ziet omzet stijgen, maar winst dalen

De Holland Media Groep (HMG), eigenaar van Yorin FM en de televisiestations RTL4, RTL5 en Yorin, heeft het afgelopen jaar meer verdiend. De omzet van HMG steeg van 303 miljoen euro naar 318 miljoen euro.

De kosten voor een efficiency-operatie en reserveringen voor de komende verhuizing van het concern hebben echter tot een negatief bedrijfsresultaat geleid. Die daalde van 11 miljoen euro in 2001 tot een verlies van 17 miljoen euro.

Het concern heeft zich tevreden getoond over het afgelopen jaar. Vooral over RTL 4 sprak het in zijn maandag verspreide persbericht lovende woorden.

Hoogtepunt voor HMG vormde 22 november 2002. Toen trokken zowel Baantjer als Idols recordaantallen kijkers van respectievelijk 2,82 en 2,14 miljoen.

Het marktaandeel van RTL 5 groeide van 5,4 procent naar 6 procent in de doelgroep van mannen in de leeftijd van 20 tot 50 jaar. Volgens HMG was daarin vooral sport een belangrijke pijler, zoals uitzendingen van de formule-1-races, de voetbalwedstrijden uit de Engelse Premier League en het Wimbledon-tennistoernooi.

Televisiestation Yorin is na zijn introductie in 2001 volgens HMG inmiddels een gevestigde naam geworden. Het station boekte onder zijn doelgroep, 20 tot 34-jarigen, een marktaandeel van 8,2 procent.