Home Landelijke radio Roulette FM tekent bezwaar aan tegen besluit Agentschap Telecom

Roulette FM tekent bezwaar aan tegen besluit Agentschap Telecom

De lokale omroep van De Bilt, Roulette FM, heeft bezwaar aangetekend tegen een besluit van het Agentschap Telecom. Al jaren geeft de Biltse omroep aan grote verzorgingsproblemen te hebben in gemeente De Bilt. Agentschap Telecom kondigde begin 2006 een optimalisatie aan voor alle lokale omroepen in Nederland. Tot op heden werden vergunningen afgegeven op basis van mono uitzendingen.

Begin dit jaar bleek dat slechts twaalf van de 300 omroepen een passend voorstel gekregen hebben. "Voor de omroep uit De Bilt werd de schouders opgehaald", zegt Roulette FM. Volgens het Agentschap is het niet mogelijk het vermogen van de zender op te schroeven en is er geen andere frequentie beschikbaar.
De Biltse omroep tekent nu bezwaar aan omdat zij van mening is dat het besluit niet is gemotiveerd, het onderzoek door de dienst onzorgvuldig is verricht, er geen gebruik wordt gemaakt van het voorkeursrecht voor publieke omroepen en er in tegenstelling tot wat Agentschap Telecom beweert, nog ruim voldoende frequenties vrij zijn om het probleem van de omroep op te lossen.