Home Landelijke radio Gemeente ziet niets in Roulette 103

Gemeente ziet niets in Roulette 103

De lokale omroep Roulette 103 in De Bilt dreigt in de financiële problemen te komen. De omroep rekende op een bijdrage uit de lokale omroepgelden, maar de gemeente De Bilt is niet van plan die te verlenen.

Volgens burgemeester en wethouders en de gemeenteraad moet de lokale omroep zelf het hoofd boven water houden. Roulette mist nog meer inkomsten. Die uit de gemeentelijke informatiepagina op tekst-tv bij Roulette 103. De Bilt heeft het contract per 1 juli 2004 opgezegd.

De gemeente vindt de publicatie via Roulette niet meer nodig. In geval van een ramp of calamiteiten is Radio M wettelijk de aangewezen omroep voor deze regio. Daar komt bij dat de inwoners van De Bilt elk jaar een nieuw informatief gemeenteboekje ‘De Wegwijzer’ ontvangen. De gemeente heeft Roulette 103 laten weten dat de omroep niet meer hoeft te rekenen op verzoeken van de gemeente De Bilt voor het uitzenden van raads- en commissievergaderingen. De gemeente De Bilt heeft inmiddels een eigen website.

Voorzitter Harry Luiten van Roulette 103 reageert teleurgesteld. ,,Wij tekenen beroep aan tegen dit besluit. Nu zijn we genoodzaakt commerciëler te worden, terwijl wij verplicht zijn voor 50 procent informatie uit te zenden. Dit alles scheelt ons zo 19.000 euro per jaar. We zitten met onze vaste kosten van huur, gas, licht en dergelijke.’’

Luiten is niet van plan zich zo maar ten grave te laten dragen: ,,We hadden al 100 vrijwilligers, zijn 24 uur per dag in de lucht, zijn bezig met het opzetten van een redactie en gaan alle fractieleden uitnodigen in ons praatprogramma.’’

bron: Utrechts Nieuwsblad