Home Landelijke radio Het Concertgebouw en AVRO verlengen contract

Het Concertgebouw en AVRO verlengen contract

Het Amsterdamse Concertgebouw en de AVRO verlengen tot 2010 de samenwerking rondom Het Zondagochtend Concert. Onlangs tekenden Simon Reinink, directeur van Het Concertgebouw, en Willemijn Maas, directeur van de AVRO, een contract voor drie nieuwe seizoenen. Een grote zorgverzekeraar is de nieuwe sponsor van Het Zondagochtend Concert, dat te horen is op Radio 4.

De AVRO en Het Concertgebouw zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de programmering van de veertig concerten, die iedere zondag tussen september en juni plaatsvinden in Het Concertgebouw. Ze worden tussen 11:00 en 12:00 uur live uitgezonden op Radio 4. De presentatie is in handen van Hans van den Boom.

Het Zondagochtend Concert is in de afgelopen 12 jaar uitgegroeid tot een van de best bezochte concertseries van Nederland en de best beluisterde concertserie van Radio 4. De AVRO heeft zich in de afgelopen jaren sterk gemaakt voor het ontsluiten van kunst en cultuur voor een breed publiek. Het Zondagochtend Concert is daarvan een van de meest succesvolle voorbeelden.

“De AVRO en Het Concertgebouw zijn buitengewoon verheugd dat de samenwerking rond Het Zondagochtend Concert is veiliggesteld”, stellen Willemijn Maas en Simon Reinink. “Wij zijn bovendien zeer blij met de nieuwe sponsor. Gezamenlijk zullen AVRO, Het Concertgebouw en Menzis ook van het dertiende seizoen Het Zondagochtend Concert een succes gaan maken.”

Vorig artikelMichiel Veenstra slaapt bij ijsberen
Volgend artikelAstrid de Jong opnieuw zwanger