Home Landelijke radio Hervorming Publieke Omroep zet ambtenaren aan het werk

Hervorming Publieke Omroep zet ambtenaren aan het werk

Staatssecretaris Medy van der Laan (Media) heeft alle verloven van haar ambtenaren ingetrokken. Haar staf heeft de handen vol aan een enorme hoeveelheid Kamervragen over de kabinetsplannen voor de publieke omroep. “Ik geloof dat de teller nu op 250 staat”, zei Van der Laan gisteren.

Het kabinet kwam in juni met het plan ‘Met het oog op morgen’ dat vanaf 2008 ingrijpende gevolgen heeft voor het publieke bestel. De omroepen raken een groot deel van hun macht en geld kwijt. Maandag 12 september zou daarover een debat plaatsvinden in de Tweede Kamer, maar vanwege wijd verbreide kritiek op de plannen is eerst een schriftelijke vragenronde ingelast.

Alleen PvdA Tweede Kamerlid Van Dam neemt al 69 vragen voor zijn rekening. Het gaat van vragen over kritiek van de Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid, sanctiemogelijkheden van het Commissariaat voor de Media, reclame-inkomsten rond sportuitzendingen tot de minimale omroepcontributie. De staatssecretaris denkt binnen enkele weken klaar te zijn met de beantwoording van alle vragen. [Planet]