Home Landelijke radio Herman Hofman, Roelof de Vries en Jordi Warners genomineerd voor Marconi Award...

Herman Hofman, Roelof de Vries en Jordi Warners genomineerd voor Marconi Award Aanstormend Talent

Herman Hofman (3FM), Roelof de Vries (Radio 1) en Jordi Warners (Slam!) maken dit jaar kans op een Marconi Award voor 'Aanstormend Talent'. Een vakjury heeft de genomineerden bepaald en kiest ook de uiteindelijke winnaar.

Naast de prijs voor 'Aanstormend Talent' is er ook een Marconi voor de 'Beste Zender'. Qmusic, Radio 10 en Radio 538 maken hier kans op. De Ouevre Award kent geen genomineerden en de genomineerden voor de nieuwe Impact Award worden pas op de avond van de uitreiking bekend.

De jury van de Marconi Awards bestaat uit 10 radioprogrammamakers: vijf komen van de publieke omroep, vijf van commerciële zenders. Minimaal twee juryleden werken niet bij popmuziekzenders en minimaal twee juryleden zijn vrouw. Dit jaar bestaat de jury uit: Uunco Cerfontaine (Sky Radio Group), Dieuwertje Valentijn (Qmusic), Annette van Soest (BNR Nieuwsradio), Astrid de Jong (NPO Radio 1 & NPO Radio 6), Giel Beelen (NPO 3FM), Willemijn Veenhoven (NPO Radio 1), Florent Luyckx (onafhankelijk), Michiel Veenstra (NPO 3FM), Ronald Sebök (100%NL) en Dave Minneboo (Radio 538).

De Marconi Awards worden op woensdag 11 november uitgereikt, tegelijk met de publieksprijzen voor radiomakers: de Gouden RadioRing (beste programma) en de Zilveren RadiosSterren (beste man/vrouw). De eerste stemronde hiervoor loopt nog de hele maand.