Home Landelijke radio Henry Schut en Hugo Borst presenteren zondagmiddageditie Langs de Lijn

Henry Schut en Hugo Borst presenteren zondagmiddageditie Langs de Lijn

Henry Schut en Hugo Borst zijn vanaf zondag 4 augustus de presentatoren van de zondagmiddageditie van NOS Langs de Lijn. De twee nemen op Radio 1 de plaats in van Tom van ’t Hek en Toine van Peperstraten. Ook gaan ze prominente rol spelen in het televisie-presentatieteam van de NOS tijdens het wereldkampioenschap voetbal van 2014.

Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Sport: "Uiteraard gaat het ons, ook op zondagmiddag, om de sport, maar het is een goede traditie dat deze editie van Langs de Lijn wordt gepresenteerd door een gerenommeerd duo. Henry en Hugo hebben bij het WK Journaal in 2010 aangetoond een goed stel te zijn. Mooi dat we dat nu iedere zondag kunnen horen. Henry als host en Hugo als ongepolijste side-kick."

Hugo Borst over zijn terugkeer bij de NOS: "Ik ben eind 2010 gestopt met al mijn televisiewerk, waaronder Studio Voetbal. Sindsdien heb ik altijd contact gehouden met de mensen van de NOS. Ik ken Maarten Nooter, de hoofdredacteur, al sinds het EK van 1988, dus vandaar. En in bijna al die gesprekken kwam het WK voetbal van 2014 ter sprake. Maar dan ging het vooral over een zelfde rol als tijdens het vorige WK. Na het vertrek van Tom van ’t Hek bij Langs de Lijn spraken we elkaar opnieuw en toen begon Maarten ook over radio. En zo is het dus gekomen. Ik heb nog geen radio-ervaring, dus de rolverdeling tussen mij en Henry zal anders zijn dan bij Tom en Toine. Ik zal meer de side-kick en vragensteller zijn en Henry de presentator. Maar het lijkt me geweldig. Overigens zal ik, tot het WK van volgend jaar, geen andere tv-klussen aanpakken."

Henry Schut presenteert sinds 2005 regelmatig de doordeweekse Langs de Lijn-uitzendingen en vanaf 2011 is hij ook één van de vaste stemmen van het Sportforum op zaterdagmiddag. Schut: "Ik heb het al eens eerder gezegd: ik heb in 2010 echt genoten van het WK Journaal en van de samenwerking met Hugo. Ik vind het dan ook geweldig om weer iets samen met hem te gaan doen. En Hugo is natuurlijk Hugo, waardoor ik denk dat Langs de Lijn ook echt een ander, nieuw geluid krijgt. Bovendien is het een jongensdroom om de zondagmiddag-editie te mogen doen; je naam staat ineens in hetzelfde rijtje als coryfeeën als Willem Ruis en Koos Postema."