Henkjan Smits vervangt vanaf eind maart tot 22 mei Bert Kranenbarg op NPO Radio 5. Bert gaat naar eigen zeggen een droom najagen: tijdelijk in Parijs wonen. Dat vertelde de dj vanmiddag in zijn middagprogramma op Radio 5.

“Regelmatig ben ik een paar dagen als toerist in Parijs, maar ik droom er al jaren van om eens wat langer in die stad te kunnen zijn”, zei Bert. “Om echt op te kunnen gaan in het Franse leven, wonen in Parijs. Ik vind het fantastisch dat KRO-NCRV me de ruimte geeft om daarvoor twee maanden onbetaald verlof te nemen.”

Geen onbekende

Voor de luisteraar van Radio 5 is Henkjan geen onbekende: de afgelopen zeven jaar was hij dagelijks te horen op de zender. “Ik heb de luisteraar van Radio 5 gemist en verheug me daarom heel erg om Bert te vervangen tijdens zijn afwezigheid van twee maanden”, zegt hij. “Het programma ‘BertOp5’ is voor mij de ideale combinatie van passie voor muziek, actualiteiten en contact met de luisteraar. Ik vind het een eer dat Bert juist mij heeft gevraagd om hem te vervangen.”

Smits is momenteel vaker aan het invallen. Zo was hij ook op Radio Veronica te horen als invaller.

Foto: Janita Sassen | Omroep MAX