Home Landelijke radio Guus Meeuwis weer op 1 in Top 900 van Omroep Brabant

Guus Meeuwis weer op 1 in Top 900 van Omroep Brabant

Het nummer ‘Brabant’ van Guus Meeuwis is wederom nummer één geworden van de Top 900 van Omroep Brabant. Het publiek stemde massaal op het nummer dat ook in de twee voorgaande edities de lijst aanvoerde.

Guus Meeuwis reageerde enthousiast. "Dit is al de derde keer. Met de keer word ik trotser. Zoals mijn oma en mijn moeder zeggen: Er komen is niet zo moeilijk, maar blijven, dat wel!"

Op grote afstand werd ‘Avond’ van Boudewijn de Groot nummer twee. Derde werd Queen met ‘Bohemian Rhapsody’. Guus Meeuwis is met negentien platen ook de artiest met de meeste nummers in de Top 900. Abba staat er zestien keer in, Frans Bauer vijftien keer.

De uitzending van de Top 900 begint morgen en is tot en met zondagavond 31 augustus elke dag van 09:00 tot 20:00 uur te horen op Omroep Brabant Radio. De presentatie van de Top 900 is ook dit jaar in handen van Cindy de Koning, Hubèrt Mol en Martin Volder.

Aanvankelijk zond Omroep Brabant de lijst uit in 2006 omdat de provincie Noord-Brabant toen 900 jaar bestond. Door het succes besloot de zender al snel de lijst jaarlijks uit te gaan zenden.