Home Landelijke radio Govert van Brakel 30 jaar op de radio

Govert van Brakel 30 jaar op de radio

Presentator Govert van Brakel van het Radio 1 Journaal en Langs de Lijn viert vandaag zijn 30-jarig jubileum op de radio. In 1976 begon hij als freelance sportverslaggever bij de NCRV radio. ”Bij de NCRV kon je alles doen. We maakten in de zomer lange series en documentaires en bedachten voor Radio 2 de gekste vragen voor allerlei quizjes over muziek of literatuur. Dat was een heerlijke tijd.”

Op het Fanlog staan vandaag de hele dag felicitaties van collega’s van de 56 jaar oude Van Brakel. “Een radio-anker, zoals ze die eigenlijk alleen maar kennen in het buitenland. Om zuinig op te zijn”, zo zegt zijn collega-presentator Rob Trip.

“Het leukste van Govert is dat je op twee niveau’s naar hem kan luisteren. Niveau 1 is de keurige presentator die vlekkeloos het nieuws vertelt. Niveau 2 is voor de fijnproevers. Want als je goed naar Govert luistert hoor je de spitsvondige woordgrapjes en korte kwinkslagen”, zegt verslaggever Henrik-Willem Hofs.

Toen Govert nog maar net verslaggever bij de NCRV was, werd hij al snel gevraagd voor Langs de Lijn. ”Daar zaten toen ‘de grote jongens’: Theo Koomen, Evert ten Napel, Eddy Poelman. Ik was een ventje van begin twintig. Ik was al de koning te rijk als ik een vriendschappelijke voetbalwedstrijd mocht verslaan. Nu presenteer ik het programma elke zondagmiddag samen met Tom van ’t Hek. Langs de Lijn is voor mij een uitje.”

Sinds het begin van het Radio 1 Journaal, in 1995, is Van Brakel als presentator betrokken bij het nieuwsprogramma.

Vorig artikelCaz! wil nog dit jaar drie procent marktaandeel
Volgend artikel80s Request vanaf 5 mei op 3FM