Home Landelijke radio Gouwenaar kan fluiten naar geldprijs van Noordzee FM

Gouwenaar kan fluiten naar geldprijs van Noordzee FM

Gouwenaar P. Veugelers probeert al maanden een maandsalaris te incasseren dat bekende Nederlander Patty Brard hem vorig jaar beloofde tijdens een radiouitzending van Noordzee FM. In opperste wanhoop schakelde hij onlangs het televisieprogramma ‘De Kat in de Zak’ in.

De 54-jarige Veugelers won in oktober vorig jaar een aanzienlijk bedrag met een sms-spelletje op Noordzee FM. Maar het geld dat hem door presentatrice Patty Brard is beloofd, heeft hij nog altijd niet. “Je kon een sms-je met haar naam inzenden en als zij uiteindelijk de meeste stemmen kreeg, zou ze kunnen blijven als tijdelijke discjockey van het radiostation. Ze beloofde een naam uit alle reacties te trekken. Die zou ‘een compleet maandsalaris’ van haar krijgen. Haar mede-presentator die dag, zei nog in de live-uitzending: ‘Patty, weet wat je doet’. Want sommige mensen verdienen immers aardig wat. Maar nee hoor, ze hield voet bij stuk. Dus stuurde ik snel een berichtje met haar naam naar de radiozender toe.”

De verrassing was groot toen Veugelers korte tijd later, samen met zijn echtgenote, naar Hilversum werden geïnviteerd om daar 1305 euro in ontvangst te komen nemen. “We werden met alle egards in de studio behandeld. U bent de grote winnaar uit wel tweeduizend inzenders, klonk het. We kregen een fles champagne, een pak promotiemateriaal van de zender en de belofte dat het ons door Brard beloofde geld snel zou worden overgemaakt.”

Maar het bleef angstvallig stil. Hilversum liet niets meer van zich horen. “Ik heb gefaxt, geschreven, gebeld en gemaild. Maar na ontelbare keren van het kastje naar de muur te zijn gestuurd, boekte ik nog steeds geen resultaat. Niemand die me bij Noordzee FM verder kon helpen. Vreemd, ze kunnen daar de boel toch wel netjes afhandelen. Als Patty achteraf iets heeft geroepen, wat ze niet kan waarmaken, vind ik dat ook niet erg. Ik roep ook wel eens wat. Maar zeg het dan tenminste eerlijk achteraf”.

De redactie van het consumentenprogramma heeft volgens Veugelers inmiddels contact gezocht met de producent van het radioprogramma. “Die schijnt te hebben gezegd dat ‘ie ’t al lang had betaald. Oftewel: dossier afgehandeld. Ja, misschien wel overgemaakt naar de verkeerde rekening. Maar zeg dat dan eerlijk en houd je niet stil.” (Goudsche Courant)

Update:
Een woordvoerder van Noordzee FM heeft inmiddels laten weten dat het verschuldigde bedrag inmiddels al over gemaakt is naar Dhr. Veugelers. Dit na een bezoek van het televisieprogramma van Chazia Mourali. De zaak is daarmee afgehandeld.