Home Landelijke radio Quality Radio voorkomt convenant rondom zendmastenproblematiek

Quality Radio voorkomt convenant rondom zendmastenproblematiek

Quality Radio heeft er voor gezorgd dat het convenant voor de zendmastenproblematiek in IJsselstein niet getekend is, dit schrijft het Utrechts Nieuwsblad. De organisatie is met succes naar de rechter gegaan omdat haar zenders niet in de zendmasten van Lopik en IJsselstein mochten hangen.

In het definitieve convenant zou worden afgesproken dat het vermogen van de twee zendmasten zou worden teruggeschroefd van 240 naar 100 kW. Die 100 kW zou alleen beschikbaar zijn voor Arrow Classic Rock. Quality Radio zou moeten blijven uitzenden vanaf Trintelhaven. Maar vanuit die locatie is de ontvangst minder goed,dan vanuit Lopik stelt de radiozender. Er is bovendien een vergunning om met 500 kW vanuit Lopik uit te zenden. Directeur Ruud Poeze wilde dus voorkomen dat de gemeentes IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nozema, de provincie en Economische Zaken het definitieve convenant tekenden. De rechtszaak zou in eerste instantie pas vandaag dienen, maar de zaak kon toch nog gistermiddag om half vier worden behandeld. Rond kwart voor vijf, een half uur voor de geplande ondertekening, kwam de uitspraak van de rechtbank.

Volgens de rechter kon Nozema niet duidelijk maken waarom Quality Radio niet uit mocht zenden vanuit Lopik. Nozema moet binnen twee weken met een goede onderbouwing komen. Daarna zal de rechtbank de zaak opnieuw bekijken.

Volgens Van Stokkom, woordvoerder van Nozema, kan de zender niet terugkomen naar IJsselstein omdat de 1395-frequentie te veel overlast veroorzaakt. “Dan zouden we onze afspraak niet na kunnen komen dat de overlastgrens buiten Zenderpark ligt.” Hij ziet de uitspraak van de rechter als uitstel, niet als afstel. “We verwachten dat we het convenant binnenkort alsnog kunnen rondsturen om het te laten ondertekenen.”

Ruud Poeze, directeur van Quality Radio, denkt er anders over. “Volgens mij is het niet zo makkelijk als ze denken. Wij vinden gewoon dat we het recht hebben om uit te zenden vanuit Lopik. Al is het maar met 20kW. Er moeten toch fatsoenlijke afspraken mogelijk zijn? Wij doen er in ieder geval alles aan om het voor elkaar te krijgen.”