Home Landelijke radio Gouden Radioring 2008 voor De Coen & Sander Show

Gouden Radioring 2008 voor De Coen & Sander Show

Het 3FM-middagprogramma ‘De Coen & Sander Show’ van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga is de winaar van de Gouden RadioRing geworden. Voor de publieksprijs voor het beste radioprogramma van het afgelopen jaar waren tevens de ‘GIEL’ (3FM) en ‘MiddenInDeNachtRick’ (ex-Radio 538) genomineerd. Giel Beelen was met zijn ochtendprogramma voor het derde jaar op rij genomineerd. Eerder ging de prijs naar ‘Theater van het Sentiment’ en ‘Evers Staat Op’

"Wij waren de underdog", reageert Coen Swijnenberg. "We vonden het al fantastisch dat we al genomineerd waren. En dan horen we ineens dat wij gewonnen hebben. Fantastisch!" De prijs werd uitgereikt door Jeroen van Inkel. Ruim 34.000 mensen stemden via telefoon en sms.

‘MiddenInDeNachtRick’ was voor het tweede jaar op rij genomineerd, maar gaat toch weer met lege handen naar huis. "Natuurlijk, altijd zuur als je niet de winnaar bent. Waarom de ene wel wint en de andere niet wint staat niet bij zo’n uitslag, dat is jammer. Maar ik heb het gewoon niet gewonnen, klaar", aldus Rick van Velthuysen. Vorig jaar verloor het programma nipt de Ring. Dit jaar zou het om enkele honderden stemmen gaan tussen de nummer 1 en twee.

De afgelopen week is er door de genomineerden heftig campagne gevoerd om de prijs binnen te halen. Giel Beelen nam spindocter Kay van der Linde in de arm en Coen & Sander organiseerden een open dag. Rick van Velthuysen keerde vannacht eenmalig terug op het weblog Geenstijl met zijn nachtprogramma, dat eind augustus stopte bij Radio 538 door de overstap van de dj naar Radio Veronica.

Giel Beelen (3FM) heeft voor het tweede jaar op rij de Zilveren Radioster voor de radioman van het jaar gewonnen. Voor de prijs waren naast Giel Beelen ook Gerard Ekdom (3FM) en Edwin Evers (Radio 538) genomineerd.

De Zilveren Radioster voor de radiovrouw van het jaar ging naar Sophie Hilbrand. Ze kreeg de prijs uit handen van Claudia de Breij, die de ‘Zilveren Radioster’ vorig jaar won. Hilbrand liet Froukje de Both (Radio 538) en Annemieke Schollaardt (3FM) achter zich.

Voor de Zilveren Televizier-Ster, de publieksprijs voor de televisievrouw van het jaar, is Sophie Hilbrand ook genomineerd. Deze prijs wordt vanavond uitgereikt.

Het Gouden Radio-oortje ging naar ‘3FM Serious Request’. Ook het ‘Radio 538 Koninginnedag Feest’ en de ‘Radio 2 Top 2000’ waren genomineerd voor deze prijs voor het beste radio evenement van het jaar. "Voor de tweede keer een prijs voor een evement dat maar één keer zou worden uitgezonden", aldus Florent Luyckx, zendercoördinator van 3FM.

De uitreiking van de ‘Gouden Radioring’ vond plaats in het Instituut voor Beeld & Geluid op het Mediapark in Hilversum. Het is de derde keer dat de publieksprijs voor de radio wordt uitgereikt.

Foto: 3FM.nl