Home Landelijke radio Giel, Gerard en Sander in het Glazen Huis van 3FM

Giel, Gerard en Sander in het Glazen Huis van 3FM

Radio 3FM-dj’s Sander Lantinga, Gerard Ekdom en Giel Beelen (foto) gaan in de week voor kerst in het Glazen huis op De Neude in Utrecht. Dat maakte zendercoördinator Florent Luyckx van het radiostation zojuist bekend. Zij zullen niet eten en 24 uur per dag betaalde verzoekplaten draaien voor het goede doel: hulpverlening aan slachtoffers van landmijnen en steun aan het voorlichtingsprogramma van het Rode Kruis. De slogan van de actie luidt dit jaar: ‘30.000.000 landmijnen. Daar kun je niet omheen.’

Tot vanmiddag 16:00 uur konden luisteraars van 3FM stemmen wie er in het Huis zou moeten. Er zijn in totaal 235.000 stemmen uitgebracht via internet en sms. “De verschillen tussen nummer 2 en nummer 5 waren zo klein dat de top 3 dagelijks wisselde”, zo zei Luyckx. “Verschillende weblogs hebben middels dubieuze scriptjes de stemming enigszins beïnvloed. Dat kostte veel tijd om alles weer eruit te filteren”, zo lichtte hij ook toe.

“Jezus…we gaan er wat van maken jongens”, was de eerste reactie van Gerard Ekdom. “Ik ga tot 19 december heel veel eten”, zo reageerde Sander Lantinga meteen. “Mooi…”, vulde Giel aan.

Twee jaar geleden begon 3FM met ‘Serious Request’. Giel Beelen, Claudia de Breij en Wouter van der Goes haalden toen 915.955,- euro op voor de vluchtelingen in Darfur. Vorig jaar betraden Giel Beelen, Gerard Ekdom en Wouter van der Goes het huis en haalden toen € 1.203.549,- op voor ontheemde kinderen in Congo.

Vorig artikelNieuwe VHU-jinglepakketten voor 3FM en Radio Contact
Volgend artikelNieuw bestuur voor Beuningse Web FM