Home Landelijke radio Giel Beelen: tv-carrière moet in dienst van radioprogramma staan

Giel Beelen: tv-carrière moet in dienst van radioprogramma staan

De televisie-carrière van Giel Beelen moet in dienst blijven van zijn radioprogramma. Dat zegt hij in Carp. Volgens de ochtend-dj van 3FM is zijn optreden in De Wereld Draait Door als het aan de VARA ligt een opmaat naar een tv-carrière. Hij is al gevraagd voor een eigen show. “Maar ik weet het niet, joh. Het zijn verschrikkelijke mensen hoor, bij de televisie. Die denken allemaal dat je pas bij de radio gaat werken als je bij tv mislukt bent, een hele vreemde kronkel. Ik doe het alleen als mijn radioprogramma er niet onder lijdt en als het een format is waar ik me lekker bij voel. Het moet wel bij je passen natuurlijk. Niet dat ik in een glitterpak achter een desk vandaan spring om een show te presenteren: ‘Goooeeedenavond, dames en heren….’ Je moet jezelf zijn om geloofwaardig te blijven.”

De dj heeft wel even in een dip gezeten. “Mijn natte droom was altijd dat ochtendprogramma bij 3FM. Toen ik daar eenmaal een tijdje zat, kwam ik in een soort van zwart gat. Maar inmiddels weet ik dat ik dit echt wil. Ik wil vooral het mannetje van de radio zijn en blijven. Ik kan nog veel verbeteren aan mijn show. Het liefst blijf ik dit, naar goed Amerikaans voorbeeld, nog twintig jaar doen.”

Over zijn relatie met Caz!-dj Marisa zegt hij niet veel meer op de radio. Dat is een bewuste keuze, zegt Beelen. “Marisa vond het minder leuk, dat heeft ze me duidelijk laten weten. Ik vind dat jammer, want het is een beperking. In een relatie moet je compromissen sluiten. Maar ik moet zeggen dat het wel een moment is geweest dat ik dacht: waar kies ik voor? Voor een leuk radioprogramma of voor mijn relatie? Uiteindelijk is het de middenweg geworden. Maar Marisa weet wel dat radio voor mij echt op nummer één staat.”

En dus staat zijn vrouw op de tweede plaats. Wat is er dan zó leuk aan, dat hij zelfs zijn relatie er voor op zou geven? “Ik heb dat van jongs af aan als gebruiker al gehad. Dat je dat ding aanzet en wordt meegenomen in iets wat al bezig is. Romantisch vind ik het. Bij een cd weet je van tevoren wat er gaat komen en aan een tv zit je meteen vastgenageld als je hem aanzet. Radio zet je aan als ondersteuning van waar je mee bezig bent. Radio is een vriendje dat iedereen meeneemt. Vroeger lag ik in bed met de radio aan en dacht ik: wauw, hoe zou het daar zijn in de studio? Dat ik daar nu zelf mag werken en onderdeel van ben geworden, is fabuleus.”

Giel zegt niet meer zo snel dat hij geen kinderen meer wil. “Ik heb niet echt een kinderwens, maar ik zeg niet zo snel meer ‘nooit’. Vroeger riep ik ook altijd dat ik geen vriendin wilde en daar zit ik nou toch al zeven jaar aan vast. Ik vind de wereld te veel naar de kloten gaan voor een kind en durf de verantwoordelijkheid ook helemaal niet aan. Marisa denkt daar ongeveer hetzelfde over.”

Vorig artikelRadio 538 sluit het jaar af met Top 538
Volgend artikelLuistercijfers september-oktober: Sky Radio en Veronica stijgen