Home Landelijke radio Giel Beelen in jury gedichtenwedstrijd

Giel Beelen in jury gedichtenwedstrijd


Giel Beelen zit in de jury van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd, georganiseerd door de Poëzieclub. Het Radio 1-programma Met Het Oog Op Morgen (23:00 – 00:00 uur) staat vanaf vanavond in het teken van die wedstrijd.  Iedere dag wordt tijdens het programma één van de kans hebbende gedichten door juryvoorzitter Gerrit Komrij of ambassadeur van de wedstrijd en nu Dichters des Vaderlands, Ramsy Nasr voorgelezen.

Daarnaast zullen zij het gedicht met John Jansen van Galen, een van de presentatoren van Met het Oog op Morgen, bespreken. Er zijn 15.688 gedichten ingezonden voor de wedstrijd door meer dan 6.300 mensen.

Op 27 januari 2010 wordt, aan de vooravond van de Nationale Gedichtendag, de top 20 en daarmee de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. De hoofdprijs voor het winnende gedicht is 10.000 euro en kans op publicatie van een eigen gedichtenbundel bij uitgeverij Augustus.

De jury bestaat naast Giel Beelen uit Gerrit Komrij (voorzitter), korte verhalen schrijfster Sanneke van Hassel, Turing Foundation bestuurslid Alexander Ribbink en dichter Vrouwkje Tuinman.