Home Landelijke radio Giel Beelen heeft wereldrecord non-stop radiomaken in handen

Giel Beelen heeft wereldrecord non-stop radiomaken in handen

Giel Beelen heeft het record Non-stop radiomaken te pakken. Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van zijn ochtendshow ging hij voor een notering in het Guinness Book of Records. Afgelopen nacht om 04:00 uur ging het 191ste uur in van zijn marathon-uitzending op 3FM. Daarmee pakte Giel het record non-stop radio maken over van zijn Vlaamse collega Lennart Creël: dat record stond op 190 uur. De verwachting is dat Beelen later vandaag gaat stoppen, maar wanneer precies is nog niet bekend.

Naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van zijn radioprogramma ‘GIEL’ begon Giel Beelen op maandag 12 mei aan een marathonuitzending op 3FM. Alle 3FM-dj’s werkten de afgelopen week mee aan de recordpoging: zij waren bij hem te gast gedurende hun eigen uitzendtijdstip. Tijdens de recordpoging mocht Giel om de dag twee uur slapen, met tussendoor per dag twee powernaps van een kwartier. Met speciale lampen werd hij wakker gehouden, maar ook op de juiste momenten in slaapstand gebracht. De recordpoging vond plaats onder toeziend oog van een notaris.

De komende dagen gaat Beelen slapen en nemen Timur en Rámon de ochtendshow over. Giel wordt de komende dagen goed in de gaten gehouden en artsen adviseren hem over wanneer hij weer aan de slag kan gaan.