Home Landelijke radio Gerbrandytoren is weer ‘grootste kerstboom’

Gerbrandytoren is weer ‘grootste kerstboom’

De Gerbrandytoren in IJsselstein is voor de twaalfde keer verlicht. Zojuist zijn de 120 lichtjes langs de tuidraden en een pieklamp aan gezet. Dat deed zanger en presentator Gordon met een druk op een knop. De zendmast is 366,8 meter hoog en is daarmee de grootste kerstboom van de wereld.

Het was nog lange tijd onduidelijk of de lichtjes aan konden dit jaar. De Stichting Kerstboom had grote moeite de financiering rond te krijgen. Uiteindelijk waren er toch zo’n 4500 donateurs. Daarnaast zei Gordon toe een flinke bijdrage te doneren.

Gordon was te gast bij Giel Beelen en die belde met Ton Westland, voorzitter van Stichting Kerstboom. Westland zei dat er nog een gat was van 6.000 euro, daarop haalde Giel de zanger over om iets goeds te doen voor de gemeenschap. Gordon zei er meteen bij dat hij ze ook wel de lampjes aan wilde komen steken. 

De toren is door de lampjes in de wijde omtrek te zien. Vooral op de A2 en ook de A27 in de buurt van knooppunt Everdingen is de mast goed te zien. De eerste keer dat de mast werd verlicht was in 1992.