Home Landelijke radio Edwin Evers: “Giel Beelen is origineel en gedurfd, Sander de Heer is...

Edwin Evers: “Giel Beelen is origineel en gedurfd, Sander de Heer is een beetje saai”

Edwin Evers vindt Giel Beelen origineel en gedurfd. Dit zegt hij in een interview met de Volkskrant. “Hij is mogelijk wat meer naar ons opgeschoven, met telefoontjes en gasten, maar hij doet het in zijn eentje, er kan altijd iets onverwachts gebeuren. Je hoort zijn passie voor radio.”

Alle ochtendprogramma’s ziet Evers als concurrent. “Iedereen die op hetzelfde tijdstip zit, beschouw ik als concurrent. Ook Radio 1 en Sky Radio.” Giel Beelen ziet hij als zijn belangrijkste concurrent. “Sander de Heer op Radio 2 is een beetje saai.”

Evers is blij met het team waarmee hij werkt. Over Rick Romijn en Niels van Baarlen zegt hij: “Ik werk al zo lang met ze samen. Ze hebben als sidekick ieder hun eigen rol, ze doen de productie en de redactie, ze stellen de lijst nieuwsonderwerpen samen waaruit we een keus maken. Ze versterken elkaar in hun gedrag en mening. Voor radio is dat waanzinnig.” Hij kan er slecht tegen als er gesproken wordt over lachzakkenradio. “Adam Curry heeft het een keer wat denigrerend over lachzakkenradio gehad toen hij zelf iets in de ochtend ging doen. Laat het eerst maar eens zelf zien, dacht ik. Je moet zo'n programma echt graag willen doen en er alles voor opzij zetten om er iets van te maken. Dat doe je niet effe. Ik weet niet waar hij nu zit, maar niet meer op de radio in elk geval. Ik weet dat bij ons de lach niet gespeeld is. Als de microfoons dicht staan, gaat het net zo hard verder. Het is vrolijk, ja, maar er zijn ook serieuze items. De chirurg die een schedel van kunststof heeft gemaakt. De advocaat van het juweliersechtpaar uit Deurne. Dan wordt er zeker niet gelachen.”

Onlangs verlengde de dj zijn contract met 3 jaar tot en met 2016. Over de periode daarna zegt hij: “Zoals ik me nu voel: doorgaan. Als er dan tenminste nog wordt geluisterd. Ik voel nog dezelfde energie en heb hetzelfde plezier als in het begin. De ochtend is voor radio zo'n mooi moment. Iedereen is nog een beetje blanco, zet de radio aan en hoort dan wat er leeft en speelt in de wereld. Je maakt deel uit van het ritueel, het ontbijt, de file. Wij zijn het verse broodje, de pratende krant. Nee, ik heb geen moeite met opstaan. De wekker gaat om 10 over 4, ik probeer om half 5 in de auto te zitten en dan rij ik op mijn gemak naar de studio. Een uur en een kwartier. Bakkie koffie mee in de auto. Heerlijk rustig. De ochtend heeft iets magisch, bijna. Zeker nu. In de buurt van Harderwijk of Amersfoort komt de zon op. Dat is echt heel gaaf. Geen reden om er speciaal voor op te staan, natuurlijk, maar het is wel mooi meegenomen. 's Avonds lig ik om 20 uur in bed. Ik slaap meteen. In deze periode heb ik wel donkere gordijnen nodig en in de zomer een airco. Als iets me in de toekomst zal opbreken, dan zal dat eerder het vroege naar bed gaan zijn – het idee dat je veel leuks mist – dan het vroege opstaan."

Vorig artikel3FM dit weekend live vanaf Paaspop
Volgend artikelGerard Timmer nieuwe algemeen directeur en voorzitter van BNN-VARA