Karin van Gilst, directeur bij BNNVARA, vertrekt na een jaar weer bij de omroep. Dat laten de Raad van Toezicht en Van Gilst weten in een gezamenlijke verklaring. “Ik heb geconstateerd dat de echte klik tussen mij en de organisatie niet voldoende aanwezig is. Als dat zo is, dan moet je daar conclusies aan durven verbinden”, aldus Van Gilst.

Vorig jaar stapte de voltallige directie van BNNVARA op. Gerard Timmer, medeoprichter en directeur van de omroep, vertrok naar de NOS. Marc Adriani ging aan de slag bij Talpa Radio en Robert Kievit, het derde directielid, trad ook terug. Het zorgde bij de omroep voor onrust; het zou er ontbreken aan ‘visie en sturing’.

“Het nieuwe directieteam van BNNVARA heeft afgelopen jaar rust gebracht in de organisatie”, zegt Wanda van Kerkvoorden, voorzitter Raad van Toezicht. “Er zijn goede stappen gezet, met meer programma’s dan ooit gekoppeld aan een scherpe inhoudelijke focus. De organisatie is op veel vlakken verder geprofessionaliseerd.”

Wie Van Gilst opvolgt bij BNNVARA, is nog onduidelijk. Ze trad vorig jaar samen met contentdirecteur Gert-Jan Hox toe tot de directie van de omroep.

Foto: Barbara Kieboom | BNNVARA