Home Landelijke radio Gerard Ekdom met twee programma’s genomineerd voor Gouden RadioRing

Gerard Ekdom met twee programma’s genomineerd voor Gouden RadioRing


3FM-dj Gerard Ekdom is met twee programma's genomineerd voor een Gouden RadioRing. Zowel zijn middagprogramma 'Effe Ekdom' en het vrijdagavondprogramma 'Ekstra Weekend' dat hij samen met Michiel Veenstra presenteert zijn genomineerd. Dat heeft organisator Arjan Sneijders zojuist bekendgemaakt. Ook 'De Avondploeg' van Slam!FM met dj's Ivo van Breukelen en Daniël Lippens is genomineerd.

Het is voor Ekstra Weekend de derde keer dat het programma genomineerd is. Annemieke Schollaardt (TROS 3FM), Claudia de Breij (VARA 3FM) en Roosmarijn Reijmer (VPRO 3FM) zijn genomineerd voor de Zilveren RadioSter Vrouw, de prijs voor de beste vrouwelijke radiopresentator van het jaar. Claudia wist al vier keer eerder deze RadioSter te verzilveren.

Genomineerd voor de beste RadioSter Man zijn: Edwin Evers (Radio 538), Gerard Ekdom (AVRO 3FM) en Giel Beelen (VARA FM). Deze radiomannen strijden voor de vierde keer op rij met z’n drieën om de titel voor beste radiomaker van Nederland. Evers en Beelen staan al zes jaar op rij op dit podium. Evers won drie keer, Giel twee maal.

Dit jaar valt de uitreiking niet samen met de Televizier Ring maar is er een los RadioGala. De uitreiking vindt plaats op 1 december, tegelijk met de Marconi Awards. Vorig jaar wonnen: Giel! (Gouden RadioRing), Edwin Evers (Zilveren RadioSter man) en Claudia de Breij (Zilveren RadioSter vrouw).

De RadioRing is een publieksprijs. Op de drie finalisten van de AVRO Gouden RadioRing kan in de 28 uur voor de uitreiking gestemd worden via een telefoonnummer of sms-nummer. De winnaars voor de RadioSter zijn al vastgesteld maar worden pas tijdens dit RadioGala bekend gemaakt. De Marconi Awards worden door een vakjury uitgereikt. De nominaties daarvoor werden afgelopen week al bekend.