Home Landelijke radio Gemeente Tilburg maakt zich zorgen over onrust bij lokale omroep

Gemeente Tilburg maakt zich zorgen over onrust bij lokale omroep


De gemeente Tilburg maakt zich zorgen over de lokale omroep van Tilburg. Veel medewerkers dreigen op te stappen als het bestuur van de LOTT aanblijft. Ook Omroep Brabant dreigt de samenwerking met de omroep stop te zetten.

Vorig jaar kreeg de omroep voor het eerst subsidie van de gemeente Tilburg om te professionaliseren. Maar Brabants Dagblad meldt dat gemeenteraadslid Joost van Puijenbroek van Trots op basis van gesprekken met betrokkene zegt dat veel mensen dreigen op te stappen. Hij wil zo snel mogelijk om tafel met media-wethouder Berend de Vries.

Eerder stapte redactiecoördinator John Kraijenbrink al op. Hij verwijt het bestuur amateurisme en dat ze op de stoel van de professionals gaan zitten. Wethouder De Vries maakt zich zorgen. "We betalen een serieus bedrag voor een serieuze opdracht: professionaliseren. Deze breuk is reden voor ernstige zorgen."

Kraijenbrink werd zeven maanden geleden juist aangesteld om te professionaliseren. Maar volgens hem heeft een aantal medewerkers niet het gewenste niveau. "Maar het bestuur wilde dat die toch tv-items zou maken. Dan gaan ze op mijn stoel zitten. Het bestuur heeft geen verstand van journalistiek, maar wil er wel over beslissen. Ik heb zeven maanden geknokt, het houdt een keer op."

Voorzitter Jan Meeuwsen van de LOTT zegt niks te weten van het dreigende opstappen van de medewerkers en Omroep Brabant. Hij hoopt de regionale zender er in een gesprek van te overtuigen door te gaan met de begeleiding van de camera-journalisten. Er komt ook een gesprek met de wethouder en alle vrijwilligers.

Over Kraijenbrink zegt de voorzitter dat er een volledige vertrouwenscrisis was ontstaan tussen Kraijenbrink enerzijds en vrijwel alle vrijwilligers anderzijds.