Gerard Ekdom, Frank van ‘t Hof en Wouter van der Goes gaan naar Radio Veronica. Die geruchten gingen al een tijdje, maar volgens het AD is het nu rond. Gerard komt over van Radio 10, Wouter en Frank verlaten NPO Radio 2. Daar hebben ze beide een programma in de avond en zijn ze op vrijdagavond samen te horen.

Gerard gaat bij Radio Veronica de ochtendshow presenteren, meldt het AD. Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof maken het middagprogramma. De startdatum van het middagprogramma is deze zomer. Wanneer Gerard kan beginnen is nog niet bekend. Naar verluidt hebben de drie al opgezegd bij hun werkgevers, al is dat nog niet bevestigd.

Patrick Kicken meldde eerder al dat het drietal zou overstappen naar Radio Veronica en ook Luuk Ikink vertelde vrijdag over de ‘slag’ in radioland. Jeroen van Inkel heeft de drie jocks al gefeliciteerd. “Van harte met jullie transfer naar het legendarische Radio Veronica”, schrijft hij.

Rob Stenders

Ook de oud-zendermanager van Radio Veronica lijkt daar te blijven: Rob Stenders zou naar NPO Radio 2 gaan, maar blijft toch bij Veronica. Het tijdslot tussen 20:00 en 22:00 uur, waar Frank van ’t Hof nu zit op Radio 2, is inmiddels opgesteld voor de omroepen om op in te tekenen.

Foto: Raymond van Olphen/NPO Radio 2