Home Landelijke radio Gerard Ekdom, Annemieke Schollaardt en Giel Beelen in Glazen Huis

Gerard Ekdom, Annemieke Schollaardt en Giel Beelen in Glazen Huis

Gerard Ekdom, Annemieke Schollaardt en Giel Beelen gaan dit jaar het Glazen Huis in tijdens 3FM Serious Request. Dat heeft zendermanager Wilbert Mutsaers van 3FM zojuist bekend gemaakt. De zenderredactie, waar alle omroepen in zitten, hebben besloten wie het zou worden. "Ik heb tien mogelijke combinaties gemaakt waaruit gekozen kon worden", aldus Mutsears. "Dat ging best makkelijk. Er werd blind gestemd met een notaris."

Giel Beelen reageerde blij. "Het is de mooiste radio van het jaar. Wat een feest zeg!". Hij had niet verwacht in het huis te zitten. "Ze zullen wel uitgekeken zijn op mij", zei hij vanochtend nog. Annemiek hing meteen op. "Coen en Sander gingen om kwart over een voor de grap alle 3FM dj's opbellen. Dus toen jullie belden had ik pas laat door: dit is echt!", zo verklaart ze haar reactie achteraf. Gerard Ekdom deed van blijdschap zijn immitatie van Henk Westbroek. Voor de bekendmaking liep hij al zenuwachtig door het 3FM-pand.

Luisteraars konden ook dit jaar niet kiezen wie het werd. "Dat de spanningen bij de dj's nog verder oplopen", zei de zendermanager met een knipoog. Door zes dagen niet te eten en non-stop radio te maken halen de dj's geld op voor de bestrijding van Malaria wereldwijd. Vrijdag 18 december vanaf 16:00 beginnen de uitzendingen vanuit het huis op de Grote Markt in Groningen. De deur gaat om 19:00 uur op slot.

Er werd al weken gespeculeerd over wie er in het huis zouden gaan. Coen Swijnenberg, Giel Beelen en Paul Rabbering hadden vorig jaar de eer. Zij haalden uiteindelijk ruim 5,6 miljoen euro op.

Voor Giel gaat de deur van het Glazen Huis voor de vijfde keer achter zich dicht en Gerard hongerde vier maal eerder voor 3FM Serious Request. Naast deze ervaringsdeskundigen is Annemieke Schollaardt het nieuwe talent dat zich mag inzetten voor de actie van de publieke popzender samen met het Rode Kruis.

Er komen ook weer een aantal bekende gasten slapen in het Glazen Huis. De eerste nacht slaapt Thomas Acda bij de dj’s. Op 19 december komt Do logeren. Youp van ’t Hek is 20 december slaapgast en op 21 december komt Roel VanVelzen. Hans Klok houdt de dj's gezelschap in de nacht van 22 december en Angela Groothuizen is op 23 december de laatste logé.

Andere dj's van 3FM zijn ook actief tijdens Serious Request. Zo gaat Paul Rabbering betaald plaatjes draaien in een 'collectebusje'. Sander Lantinga gaat samen met Fillemon Wesselink klusjes doen om geld in te zamelen. Michiel Veenstra rijdt met de Coca Cola Suprisetruck door het land.