Home Landelijke radio 21 programma’s genomineerd voor NL-Award

21 programma’s genomineerd voor NL-Award


21 programma’s zijn genomineerd voor de NL-Awards, de jaarlijkse onderscheiding voor de beste producties van de regionale omroepen. De prijzen worden uitgereikt op 10 maart in de categorieën nieuws, sport, cultuur en live evenementen. Daarnaast zijn er nominaties voor drie crossmediale producties en drie programma’s in de categorie ‘bijzondere externe tv-producties’.

De categorie ‘Crossmediale producties’ is nieuw dit jaar. “Wisselwerking tussen de verschillende media heeft verrassende programma’s opgeleverd, zoals Lelijke plekken (RTV Utrecht), Market Garden (Omroep Gelderland) en de Zeeuwse 40 (Omroep Zeeland)”, aldus de organisatie.

Ook toegevoegd dit jaar is de categorie ‘Live evenementen’. Hierin zijn genomineerd: De Jaarbeurs Utrecht Marathon (RTV Utrecht), de Nijmeegse Vierdaagse (Omroep Gelderland) en Delfsail 2009 (RTV Noord). Opvallend is verder dat RTV Noord-Holland in zowel de categorie ‘Radio nieuws’ als ‘TV nieuws’ is genomineerd met een verslag van de vliegtuigcrash van Turkish Airlines. “Dit geeft aan hoezeer de jury hun informatieve en journalistieke rol waardeert bij de verslaggeving van deze calamiteit”, aldus de organisatie.

Vorig artikelNPO lanceert iPhone apps voor radiozenders
Volgend artikelRadio Kootwijk wordt beschermd dorpsgezicht