Home Landelijke radio 27 programma’s genomineerd voor NL-Award

27 programma’s genomineerd voor NL-Award


27 radio- en tv-programma's zijn genomineerd voor een NL-Award, de jaarlijkse onderscheiding voor de beste producties van de regionale omroepen. Er zijn prijzen te verdelen in de categorieën Nieuws, Achtergrond, Varia, Evenementen, Documentaire en Crossmediale Producties.

In de categorie Radio Nieuws waren er twee bijdragen die er duidelijk bovenuit staken, daarom heeft de jury besloten het aantal nominaties tot die twee te beperken.

Sportprogramma's konden dit jaar niet als aparte categorie worden ingezonden, maar wel in alle overige categorieën. Dat is gebeurd in Achtergrond, Evenementen en Crossmediale Producties. Uitschieters bij de nominaties dit jaar zijn RTV Drenthe en Omroep Flevoland, die elk vier nominaties in de wacht hebben gesleept.

De NL-Awards worden op woensdag 14 maart 2012 voor de tiende keer uitgereikt tijdens de ROOS-Dagen, het jaarlijkse congres voor regionale programmamakers. De prijswinnaars dingen mee naar de categorieoverstijgende Gouden NL Award. Hieraan is een geldprijs van 2500 verbonden die beschikbaar wordt gesteld door Buma/Stemra.

Vorig artikelNieuwsredactie NOS in rioollucht door gesprongen afsluitdop
Volgend artikelEen week lang muziek uit de zeroes op 3FM