Home Landelijke radio Omroep Zeeland en RTV Rijnmond winnen NL Award

Omroep Zeeland en RTV Rijnmond winnen NL Award

De uitzending van een uur aan het advies tot ontpoldering van de Zeeuws Vlaamse Hedwigepolder van Omroep Zeeland heeft een NL Award gewonnen in de categorie Radio Nieuws. "De aandacht die aan het programma is besteed, de zorgvuldigheid waarmee het gemaakt is en de gedane research, maken dit tot een volwaardig nieuwsprogramma. De keuze om een uitzending van een uur te wijden aan het voor Zeeuws-Vlaanderen zeer belangrijke nieuwsfeit en het verband dat gelegd wordt tussen de Haagse politiek en het regionale effect daarvan is een compliment waard", aldus de jury.

De jury klaagde overigens over de kwaliteit van de inzendingen in de categorie Radio Nieuws. "We hebben de indruk dat bij de productie van radionieuws in de regio steeds meer op routine en bekende formules wordt geleund."

De serie ‘Erwasm’us’ over de geschiedenis van het Rijnmondgebied van RTV Rijnmond is de winnaar geworden in de categorie Radio Achtergrond. "De kwaliteit van de afleveringen is enigszins wisselend, maar gemiddeld hoog. De afleveringen zijn door verschillende redacteuren gemaakt, die de gelegenheid hebben gekregen en veelal aangegrepen om er een persoonlijk stempel op te drukken. Bijzonder is dat ook de vorm per aflevering verschilt en steeds verrast", aldus de jury.

De NL-Awards zijn de jaarlijkse onderscheiding voor de beste producties van de regionale omroepen. In de jury zaten onder andere Roel Dijkhuis (voorzitter), Evert ten Napel en Inge Diepman.