Home Landelijke radio Efteling Radio even terug in de ether en op tv

Efteling Radio even terug in de ether en op tv

Efteling Radio is woensdag 24 juli even terug in de ether. Het radiostation zendt die dag uit vanuit de studio van Kermis FM in Tilburg. Tussen 13:00 en 16:00 uur is DJ Fee te horen op 105.9 FM in de regio Tilburg. Het is de tweede keer dat Efteling Radio samenwerkt met de evenementenzender van de Tilburgse Kermis. Dit jaar wordt de Efteling-middag ook uitgezonden op het evenementenkanaal van UPC.

Efteling Radio was tot juli 2010 te horen in de ether rond Kaatsheuvel. Maar de ether-vergunning werd ingeleverd, zodat de zender landelijk op de kabel kon. Het is wettelijk niet toegestaan om een regionale etherfrequentie te hebben als je in meer dan 30 procent van Nederland op de kabel te horen bent. Gisteren werd duidelijk dat Radio 8FM de zender in Kaatsheuvel overneemt.

Roodkapje staat die dag even niet voor de deur van de grote boze wolf, maar op het podium van het Kermis FM Plein. Ze kondigt hier Eftelingartiesten aan en speelt met de kinderen. Er zijn optredens van Rachel, Monsif, De Nieuwe Keet en Doenja.

"Wij zenden graag buiten de Efteling uit", zegt DJ Fee. "Ik ben dol op de kermis en zo zien we ook eens wie onze luisteraars zijn. Dagelijks luisteren 100.000 kinderen en ouders naar onze zender. Voor hen zal het extra bijzonder zijn dat ze ons nu live zien en horen."

Voorzitter Arno Leblanc van Kermis FM is ook erg blij met de samenwerking met Efteling Radio. "Hoe kun je een betere kindermiddag hebben dan met de Efteling? Met presentatrice DJ Fee en de Efteling-artiesten wordt het een fantastische middag. En natuurlijk is alles live te volgen via Efteling Radio en Kermis FM."